miercuri, 9 februarie 2011

Azi ne uitam la ea si nu e


Sushi din imagine au fost pregatiti de mama-lotus, facuti vedetele unui photo shooting de Andrei si, dupa ce au ajuns la lotusica, savurati de acelasi. Mi se pare o echitabila diviziune a muncii :D

Ei bine, cred ca numitii sushi reprezinta o masa ok nutritional vorbind, fiind compusi din somon, orez pentru sushi (absoarbe mai bine apa si se leaga mai bine decat cel obisnuit), castraveti si avocado, totul rulat intr-o alga, si ea speciala pentru sushi. In compozitie se adauga otet de orez sau, in lipsa, otetul preferat.

Alaturi de intregul ansamblu apare si oleaca de wasabi si sos de soia pentru sushi (sau altul, dar cel japonez pentru sushi are un gust mai delicat decat cele chinezesti incercate pana acum). A nu se adauga decat putin sos de soia, altfel se moaie sandramaua.

Ingredientele si ustensilele pentru sushi se gasesc la Mega Image sau Carrefour, iar sosurile respective se gasesc si la magazine mai mult sau mai putin bio, cum ar fi Ki-life.

Pies: titlul se refera la faptul ca bunatatile din poza sunt demult duse. Lotusica trist. Dar atunci nu era :)

Pies2: si sarumina la mama-lotus pentru o asemenea eroica initiativa si pentru executia reusita. It was a nice surprise.

3 comentarii: