sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Buy Romanian

Cum spune și titlul, să cumpărăm românește (hihi, ce tâmp-furculision sună). Nu neapărat ca să salvăm economia țărișoarei. Mă rog, dacă e să se întâmple și asta e foarte bine, dar lotusică crede că pur și simplu există produse românești care merită să fie încercate.

Așadar, without further ado, să începem în ordinea numerelor de pe tricou (adică una complet aleatoare):

Filme românești:

La cât tam-tam s-a făcut în ultima vreme pe tema noului val de regizori români, lotsică nu se simte competent să adauge nimic. Decât faptul că există filme românești foarte bune făcute și înainte de 2010, poate vreți să le încercați. Lotusică a fost foarte impresionat, de-un par egzamplu, de Filantropica pe vremea când a apărut, e tare curioz cum i s-ar părea dacă l-ar revedea acum.

Muzică românească:

Fie că e creată de români, fie interpretată, fie că este reprezentată de un concert-eveniment la Ateneu, fie că e ultimul proiect al ceva trupe/individ/uatevăr underground, aveți de unde alege.

Scriitori români:

Nu toți, desigur, dar și aici este de unde alege, slavă Domnului. De la cei consacrați, monștri sacri, trecând prin cei middle-aged și ajungând la tinerii furioși, fiecare după cum îi e gustul și dispoziția.

Lotusică ar recomanda pentru o dimineață visătoare ,,Secretul doctorului Honigberger” de Mircea Eliade, urmată de Fairia lui Radu Pavel Gheo. Dar nu imediat una după alta, n-ar merge. Lotusică a fost fascinată de secretul doctorului H. în adolescență, iar Fairia i-a plăcut pe la 20 și ceva de ani, așa că le recomandă cu drag.

Handmade românesc:

Am o reticență în a-i spune artizanat, îmi amintește de magazinele de pe vremea lui Ceașcă, toate cu ii și objecte neidentificabile de lemn, toate la fel. Or, obiectele făcute de artizanii de azi, sau hendmeiști, nu sunt în nici un caz la fel și nici toate gri nu sunt. Dimpotrivă, unul mai colorat decât altul, fiecare arătând după personalitatea creatoruluilui.

În ce privește gama de obiecte realizate, este foarte larga, de la picturi la haine și încălțăminte, dar trecând prin mobilă, ceainice sau căni de cafea, and so on and so on.

O comunitate unde găsiți adunați la un loc oameni care creează minunății este breslo.ro. Sunt oameni frumoși, ca și obiectele care le ies din mâini.

Fructe, vegetale și legume:

Da, de-acelea cu gust, nu ca cele din supermarket. Aici se aplică tacticile de pe vremea comuniștilor, când fiecare căuta o relație care să-i facilteze accesul la...în principiu orice, petru că nimic nu se găsea. Obiectivul azi este să găsești o relație de la care să poți procura ceva de mâncare care să nu te omoare, sau măcar nu prea repede.

Criteriul de a departaja vegetala dezirabilă de cea câh este gustul și aspectul. Respectiv, dacă arată impecabil, dar gust ioc, înseamnă că degeaba se jură negustorul că a crescut numai cu lumina soarelui și apă cum a dat să plouă. Dacă te interesează subiectul, până la urmă vei deosebi grâul de neghină și o să poți să-ți faci o salată decentă.

Produsele Elmiplant:

Lotusică e tare mulțumit de ele și ar fi foarte trist dacă nu le-ar mai avea :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu