miercuri, 26 mai 2010

Smoothie verde din spanac si fructe

Recomandarile pentru mancat sanatos spun ca trebuie sa mancam 5 (cinci!) portii de legume pe zi. Ceea ce personal mi se pare de domeniul imposibilului. Totusi, daca beau cate un smoothie (si) din legume brusc devine ceva mai usor facubil. Sau macar te apropie de maretul tel.

Prin smoothie inteleg o bautura obtinuta din punerea in blender a legumelor si fructelor intregi, nu doar obtinerea sucului lor (adica un fel de apa colorata dpdv nutritional).

Am incercat smoothieuri pe baza de tot felul de legume, dar preferatul meu ramane cel pe baza de spanac. Iata reteta:

Ingrediente
-spanac
-banana/kiwi/portocala/capsuni sau orice alt fruct, dupa preferinte
-apa rece/lapte de soia/lapte de orez

Se pun in blender spanacul si fructele si, dupa ce se amesteca, in cazul in care compozitita ramane prea densa se adauga si apa/laptele de soia/orice alt lichid similar, dupa gust.

Nu am trecut cantitatile deoarece si ele sunt o problema de gust. Cred ca pentru persoanele neobisnuite cu gustul acestui gen de smoothie nu trebuie pus mai mult de, hai sa zicem, o treime spanac, restul fiind fructe. Rezultatul e chiar gustos:)

Am mai incercat smoothie-uri pe baza de varza si telina rosie, dar ...spinach rulz :)

Un comentariu:

  1. suna interesanta chestia asta, I might give it a try myself. daca nu l-ai vazut, iti recomand ultimul (sau penultimul, ca are un ritm de speriat lately) film al lui woody allen - whatever works. e simpatic tot si are o replica foarte amuzanta: "doctors tell you you have to eat at least 5 servings of fruits and vegetables a day to live longer. well, if I have to eat that every day, I don't want to live at all" :))

    RăspundețiȘtergere