Iaca am meșterit duminică dimineață un desert care pare tare păcătos și decadent, deși în realitate este cât se poate de sănătos.
Ingrediente:
3 banane mici
300 grame zmeură
2 linguri cacao
Zmeura am scos-o din congelator sâmbătă și am lăsat-o în frigider, iar duminică era numai bună. A propos, congelarea fructelor și a legumelor este cea mai bună metodă de conservare a lor, păstrează intacte mare parte din substanțele nutritive.
Revenind la desert, se amestecă bananele și zmeura în blender, iar ulterior se adaugă cele două linguri de cacao.
Rezultatul este o cremă ușoară și cumva aerată, cu un gust interesant, în același timp și acrișor, și dulceag, și ciocolatesc. Se poate adăuga și o lingură de miere, după gust, dar mi s-a părut că mai mult ar strica, ar lua acel chelcășoz special, ceea ce mi s-a confirmat ulterior.
După câteva ore la frigider se întărește si devine yum-yum. Bon appetit :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ailaic :)
RăspundețiȘtergeremi tuu, hani, mi tuu :d
RăspundețiȘtergere